Straffe formules in de Restaurantweek: 3 gangen voor 29,5 euro

Over precies twee weken gaat de Restaurantweek België van start. Van 28 mei tot 13 juni geniet je in liefst 200 restaurants van uitzonderlijke lunch- en dinerformules. Dit jaar doen er liefst 40 nieuwkomers mee, waaronder tweesterrenrestaurant De Pastorale.

Voor nog geen 30€ een diner bij De Pastorale, het tweesterrenrestaurant van Bart De Pooter? Dat klinkt té mooi om waar te zijn. En als iets té mooi is om waar te zijn, is het meestal niet waar. Binnen de formule van de restaurantweek worden er nog verschillende niveaus gehanteerd. In het geval van De Pastorale, in de categorie Michelin Special, betaal je 67,5€ voor 4 gangen en 82,5€ voor 5 gangen. Nog steeds een érg mooi aanbod.

En zo zijn er nog andere categorieën. De Godevaart, bijvoorbeeld, mag als restaurant met drie koksmutsen 40€ aanrekenen voor een driegangenlunch en 45€ voor eendriegangendiner. Ook bij Altermezzo, dat dit jaar z’n eerste Michelinster veroverde, betaal je dit tarief.

Dus, bij het reserveren toch maar even checken. Wat niet echt moeilijk is. Als je reserveert en dan doorklikt naar het restaurant van je keuze, wordt duidelijk vermeld wat nu de werkelijke prijs is.

Dit jaar doen er 200 Belgische restaurantsmee met de restaurantweek, waaronder een veertigtal nieuwe. Vooral in de provincie Antwerpen zijn er veel nieuwkomers. En daar zitten kleppers tussen: niet alleen De Pastorale en de Godevaart zijn nieuw op de lijst, maar ook Dim Dining is erbij gekomen.

We hebben de nieuwkomers even opgelijst. Het volledige overzicht vind je door hier te klikken.

PROVINCIE ANTWERPEN (20)
Au coin gourmand ’s Gravenwezel
Bistro Olivia, Sint-Katelijne-Waver
Brasserie Carlton, Mechelen
Chakana, Antwerpen
De Godevaart, Antwerpen
De Pastorale, Reet
De Roode Leeuw, Brasschaat
Dim Dining, Antwerpen
El Sabor Andindo, Antwerpen
Fratelli, Borgerhout
Harvest, Deurne
Het Badpaviljoen, Domburg
Hoek 74, Boechout
Taisho, Antwerpen
L’Histoire, Boechout
La Ghironda, Meerhout
Olivia Trattoria, Aartselaar
Prikkelz, Eersel
Sensunik, Antwerpen
The Midpoint, Aartselaar

BRUSSEL (3)
Blue Chocolate, Ukkel
Miranda Cucina Italiana, Elsene
Root Market, Brussel

WAALS BRABANT (1)
Nanoo’s, Terhulpen

OOST-VLAANDEREN (5)
Baskuul, Gent
Brasserie-Grillhouse Reinaert, Destelbergen
Buonissimo, Sint-Lievens-Houtem
Noordhof Brasserie, Baarle
Ram, Lokeren

WEST-VLAANDEREN (4)
Cote d’Azur, Sluis
De Gouden Klokke, Waarmaarde
Improviste by David Selen, Waregem
’t Oosthof, Snellegem

LIMBURG (6)
Aldeneikerhof, Maaseik
Bretelli, Weert
Kasteel Eyckholt, Roosteren
Le Bouquet Garni, Sint-Truiden
Orshof, Neerglabbeek
Kookpunt, Hasselt

NAMEN EN HENEGOUWEN (1)
La Mémoire de, Pâturages

Restaurantweek Speciale formule

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties