Tunnbröd met dadelroomkaas en gekaramelliseerd spek

BENODIGDHEDEN:

Voor 4 personen:

  • 200-300 gr fijn spek
  • 3 eetl. agavesiroop
  • 1 koffiel. Kaneelpoeder
  • ½ koffiel. Chilivlokken
  • 2 dadels
  • 4 grote eetl. roomkaas
  • 1 eetl. citroensap
  • 1 granaatappel
  • Enkele sneetjes tunnbröd
  • Zeste van citroen
  • Verse dragon
  • Olijfolie
  • Peper

BEREIDINGSWIJZE:

  1. Bestrijk de sneetjes spek met de agavesiroopen strooi er het kaneelpoeder en de chilivlokken over. Bak ze mooi krokant in de pan.
  2. Hak de dadels fijn en meng ze, samen met het citroensap, onder de roomkaas. Breng op smaak met de zeste en peper. Doe alles in een grote pan en zet even op het vuur (of in de oven) tot de dadels crunchy zijn.
  3. Snij het brood in sneetjes en druppel er wat olijfolie over.
  4. Snij de granaatappel open en klop er de pitjes uit.
  5. Bestrijk de sneetjes brood met de roomkaas en leg er een sneetje spek op. Garneer met de granaatappelpitjes en verse dragon.

TIP VAN DE REDACTIE:

Je kunt dit gerecht ook maken met tortilla’s.

Dagny ros asmundsdottir Dadels Granaatappel Nordic kitchen Roomkaas Tunnbröd

Wil je regelmatig culinaire inspiratie en exclusieve recepten ontvangen via email?
Schrijf je nu in.

Reacties