Yves Mattagne en David Martin (tijdelijk) naar Antwerpen

Yves Mattagne en David Martin (tijdelijk) naar Antwerpen
14 november 2018 redactie
Door Nieuws

Antwerpen heeft er een nieuw topadresje bij in een uitzonderlijk concept. Op donderdag 22 november gaat Mozaic voor het eerst open. Aan het fornuis die avond: Yves Mattagne. Verbaasd? Lees dan vooral verder.

Het idee achter Mozaic komt van Bart CLAESSENS en Vincent DE WIT van traiteurbedrijf Silverspoon – respectievelijk links en rechts van Mattagne. Als Antwerpse veertigers vonden zij het hoe langer hoe moeilijker om in hun eigen stad een uptempo locatie te vinden waar je na een diner nog kunt blijven hangen voor een after diner cocktail, of om de benen eens los te gooien.

Eerst ergens een locatie gaan zoeken voor het aperitief, daar op tijd vertrekken om de reservatie van het restaurant te halen en daarna nog eens op zoek gaan naar een café of club voor een afzakkertje of om te dansen… allemaal wat omslachtig, toch?

Dus besloten ze om zélf maar zo’n restaurant – dansclub op te richten. Hun oog viel daarbij op La Riva, een iconische evenementenhal op het Antwerpse Eilandje. Daar gebeurde al enige tijd niet zo heel veel meer, waarop Claessens het gebouw twee jaar geleden overnam. Aanvankelijk gewoon als evenementenhal zoals het altijd geweest was, maar vanaf volgende week dus in een nieuw concept, Mozaic.

De naam slaat op de vloer van de benedenverdieping, die onveranderd werd gelaten. Voor de rest werd het interieur opgefrist, al bleef de basisstructuur met de prachtige gaanderijen natuurlijk behouden.

Het concept? Vijf dagen op de zeven zal ook Mozaic een evenementenhal blijven, maar op donderdag en vrijdag wordt het dan een restaurant. De bedoeling is dat de gasten desgewenst een hele avond kunnen doorbrengen. Te beginnen met een cocktail aan de bar of in het aparte salonnetje, overgaand in fine dining om dan mee onder te gaan in een after diner party. Waarbij het uiteraard geen must is om al deze drie stappen mee te doen. Je  kunt er net zo goed terecht voor een cocktail of voor de party. Waarbij je dus wellicht een heel uiteenlopend gezelschap krijgt, van mensen die gewoon iets komen drinken, gasten aan het diner en mensen die voor de party komen.

Omdat fine dining niet bepaald ontspannend is met feestende mensen op twee meter van je tafeltje, zijn de meeste restauranttafeltjes op de gaanderijen boven.

Als het concept van de all-in-one experience al merkwaardig is, dan is de keuze van de chef dat nog meer: de keuken zal immers om de twee maanden verzorgd worden door een andere chef. Bij de opstart van hun twee maanden zullen ze mee in de keuken staan, om de vaste brigade de gerechten aan te leren, waarop die daarna hun plan kunnen trekken.

De eerste twee chefs zijn alvast niet van de minste: Yves MATTAGNE van Sea Grill en G&M-chef van het jaar David MARTIN van La Paix, beide tweesterrenchefs uit Brussel.

Geen Antwerpse chefs? Wat niet is kan nog komen, maar voor Bart Claessens is het alvast géén prioriteit om toppers als Viki Geunes of Johan Segers naar de Londenstraat te halen. “Wie bij Viki wil gaan eten, moet gewoon een blokje om doen en hij is aan ’t Mas. Het is juist de bedoeling om de Antwerpenaar te laten kennismaken met de gastronomie van buiten hun stad. Om het avontuur naar Antwerpen te halen.”

En wat moet zo’n ‘avontuur’ dan wel kosten? Elke chef stelt uiteraard z’n eigen gerechten samen, maar het zal wel iedere keer een driegangenmenu dat bestaat uit een aantal wereldse tapas, een hoofdgerecht en een dessert voor €89. Een vast menu met andere woorden, waarbij voor het hoofdgerecht wel de keuze kan gemaakt worden tussen een vlees-, vis- of vegetarische bereiding.

Mozaic, Londenstraat 52 – 2000 Antwerpen –  www.mozaic.be – Enkel op donderdag en vrijdag, vanaf 18u.

0 reacties

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

*